775 Views

Június 14. és 19. között került megrendezésre Kínában a VIII. Kungfu Világbajnokság, melyre a Törökbálinti Sport Egyesület két tanítványa is kvalifikálta magát.

A magyar válogatottat hat versenyző képviselte, a kísérők között volt Herczeg András, a TSE egyik edzője, valamint Bóta Ili, a TSE korábbi elnöke, az egyik tanítvány édesanyja. Kósa Panna és Oláh Roland két-két kategóriában indult, pusztakezes és rövidfegyveres formagyakorlatot mutattak be a bíróknak. Kósa Panna – 13 évesen – mindkét kategóriát megnyerte, így kétszeres világbajnok lett, Oláh Roland pedig rövidfegyverből 4. helyezért ért el – amit ezüstéremmel díjaztak -, pusztekezes kategóriában a 19. helyezést szerezte meg. “Roland nyáron tölti a 16-ot, az ő korosztályában nagyon erős volt a mezőny” – mondta el Herczeg András.

Varga István, a Magyar Chan Wu Szövetség elnöke, HKF – Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség – főtitkára így nyilatkozott a verseny kapcsán:

Nagyon büszke vagyok rá, hogy ismerhetem ezeket az embereket. Versenyzőket, akik hatalmas áldozatot hoztak ezért az eredményért, amit elértek, azért, hogy egyáltalán részt vehessenek a világbajnokságon. A családokat, akik hasonló áldozatot hoztak. Nélkülük a sportágunk sehol sem lenne! Köszönöm nektek!

A törökbálinti kungfusoknak nem ez az első nemzetközi, világbajnoki címük, ugyanakkor Kósa Panna a legfiatalabb az egyesület életében, aki világbajnoki címet szerzett. A srácok már jól megérdemelt pihenésüket töltik itthon, hiszen több hónapnyi edzés és felkészülés van mögöttük. Az egyesület júliusban tart pihenőt, majd augusztusban egy egyhetes táborral kezdi meg újra az évet.