1 View

November utolsó hétvégéjén a lengyelországi Krakkóba utaztunk. A négynapos utazás célja a XXIII. Nyílt Lengyel Kupa volt, ugyanakkor a városnézés és csapatépítés sem maradhatott ki.

A Törökbálinti Sport Egyesületet tizenegyen képviseltük: négy edző, hat versenyző és egy szülő. A 2019-es év utolsó versenyének célja a gyakorlás volt, hiszen 2020-ra nagy terveink vannak, többek között az ifjúsági világbajnokság!

Több formagyakorlatot még csak két hónapja tanulták a gyerekek, de ez nem gátolta meg őket abban, hogy Lengyelországban is dobogóra álljanak!

  • Kósa Panna: három aranyérem
  • Molnár Tamás: egy bronzérem
  • Kovács Ádám egy aranyérem és egy bronzérem

Küzdelmi kategóriában Drobni Barnabás képviselte a TSE-t. Sanda mérkőzésére este, a gála keretében került sor. Bár ellenfele erősebb volt, Barni fölényes győzelmet aratott. A szervezők ennek elismeréseként a legtechnikásabb versenyző különdíjjal is megjutalmazták a törökbálinti öklözőt.

A szombati versenyen későn végeztünk, ugyanakkor nem feledkeztünk meg arról, hogy kedvenc lányunk, Panna aznap a születésnapját is ünnepelte, nemcsak a háromszoros győzelmét.

Másnap a díjátadó után nyakunkba vettük Krakkó belvárosát. Az egyik legszebb lengyel város Krakkó, ahol a múlt és a jelen szorosan összekapcsolódik. Az adventi vásár, a számos fényfűzér és ünnepi hangulatot idéző díszítés külön lenyűgöző volt!

Végig sétáltunk a főtéren és a sétálóutcákon, felmentünk a várba, ahonnan letekintettünk a Visztulára, majd megismerkedtünk a Wawel sárkány-legendájával. A késői ebédet egy nagyon hangulatos étteremben fogyasztottuk el, ahol még élőzene is volt.

A napot kártyaparti, activity és némi jégkrémes almáspite koronázta meg.