Telegdy Ákos

Shaoling kungfu edző

Shaolin kungfu edző, erőnléti, Aero Sling edző, a Shaolin Kungfu Szakosztály vezetője.

1999 óta vagyok tagja az egyesületnek. A shaolin kungfu és az egyesületen belüli családias hangulat egyből magával ragadott. Számos hazai és nemzetközi eredményem után, 2008-ban a Testnevelési Főiskolán szakosodott sportedző képzést tettem. A képzés után aktívabban is részese lehettem az egyesület életének, mint a Shaolin Kungfu Szakosztály utánpótlás edzője, illetve a későbbiekben mint a szakosztály vezetője. Sportszervező BSC diplomámat 2015-ben szereztem.

2018 januárjától 2019 augusztusáig Németországban, Süssenben személyi edzőként és funkcionális erőnléti óraadóként szereztem tapasztalatokat. Ekkor végeztem el az Aero Sling képzést is. A felfüggesztéses csigás edzéseszköz segít az erőfejlesztésben, erő-állóképesség és koordináció javításában.

Számomra a legfontosabb feladat, hogy a gyerekekkel minél fiatalabb korban megismertessük és megszerettessük magát a sportolást, illetve az aktív életformát, emellett legnagyobb elismerésem, mikor mosolygó gyerekeket látok az edzésről hazamenni.