Molnár Sándor

SanDa Sportedző

Molnár Sándor vagyok SanDa Sportedző.

Alsónémedin élek, itt szerettette meg velem a sportot Simonics Jani bácsi is a birkózás által. Sajnos ez szakközépiskolás éveim alatt abba maradt, viszont a sport nagyon hiányzott. Négy év is eltelt, mire egy barátom hívására 1998-ban elkezdtem a kickboxot. Az edzések alatt dinamikus fejlődést produkáltam, ezért az edzőm Meszlényi Sándor úgy látta, hogy 1999. augusztusában elindulhatok egy thai-box szabályrendszerű mérkőzésen. A bemutatkozás nagyon jól sikerült. Ezen felbuzdulva 2000-ben indultam thai-box magyar bajnoki fordulókon. Három meccsem volt, amiből kettőt megnyertem, ezután egy hosszabb szünet következett kemény edzésekkel, de meccsek nélkül.

Sanda

99%

Kickbox

75%

Thai-box

86%

2005–2006 tájékán az edzőnknek az élet más területén problémái lettek, így edző nélkül maradtunk. Nagyon jó csapatunk volt, nem akartuk, hogy annyiba maradjon, ezért én, mint rangidős átvettem az edző szerepét. Tanítványaimmal is eredményesen szerepeltünk hazai és nemzetközi versenyeken.

Edző hiányában viszont én nem tudtam tovább fejlődni. Kerestem a lehetőségeket, amit Sokorai Viktor Si-Heng személyében találtam meg. Mivel alapokkal már rendelkeztem, az ő segítségével a további fejlődés érdekében elindultam a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség által meghirdetet országos bajnokságon. 2007-ben a Sanda küzdelmi kategóriát -85kg-os súlycsoportban megnyertem. Ettől kezdve folyamatosan magyar bajnok és válogatott kerettag vagyok. Ez azt jelenti, hogy én képviselhetem hazánkat a nemzetközi versenyeken. Az első világbajnoki versenyemen Pekingben a rutinom még kevésnek bizonyult, ugyanakkor ez segített célom felállításában, hogy nemzetközi versenyen is dobogóra állhassak. Hosszú éveken keresztül a kitartó edzéssel, a hazai és külföldi versenyeken való eredményes megmérettetéssel, sikerült elérni céljaimat.

Hitvallásom, hogy a rendszeres mozgás karbantartja a testet, lelket, szellemet.