//www.mytse.hu/wp-content/uploads/2019/09/1907817_674576442626529_4470030974887951903_o.jpg

Shaolin Kungfu

A legenda állításainak ellent mondanak a történelmi adatok, melyek szerint a kungfu valójában ősi indiai harcművészetektől származtatható és körülbelül 4000 éve jelent meg Kínában. A szó jelentése meglepő lehet a nyugatiak számára, hisz nincs több köze a verekedéshez, mint a festészetnek vagy az építészetnek. Így hangzik: Az előre eltervezett munka elvégzése, s a hosszú, kitartó munka eredménye és annak tökéletesítése.

A kungfunak számtalan stílusa létezik, mondhatni több ezer, pontos számot nagyon nehéz lenne mondani. A shaolin a kungfu egyik fő ága, amely tovább bontható északi és déli irányzatra. A főbb fegyverek a lándzsa, a bot, a szablya, a jien (egyenes kard) és az alabárd.

További információ:

Herczeg András: 0630 227 8002

A Shaolin Kungfu a világ egyik legismertebb harcművészete, amely több mint 1500 éves. Ez az első rendszerezett stílus, amely alapját képezi csaknem az összes ma létező küzdelmi irányzatnak. Szoros kapcsolatban áll a Chan buddhizmussal. Kialakulását számos legenda övezi, valószínűleg buddhista szerzetesek fejlesztették ki önvédelem céljából. Ugyanakkor a szerzetesek rendkívül jól ki tudták használni a természet adta lehetőségeket, így akár egy fapaddal is mesteri szinten meg tudták védeni magukat. Egy régi mondás szerint: “A Shaolin legjobb fegyvere az, ami éppen a keze ügyébe kerül.“

A wushu a kínai harcművészetek gyűjtőneve a hivatalos (mandarin) kínai nyelvben, ugyanakkor egyben a tradícionális pusztakezes és fegyveres kínai formagyakorlatokból kialakított modern sport elnevezése is, melyeket a versenyek során különböző esztétikai és egyéb szempontok alapján egy pontrendszer szerint értékelnek.